Petek, 14 Avg 2020
 
 

KONČNA LESTVICA

1 KOLPA
26
2 IHAN 25
3 ZAGORJE 22
4 LABY'S MENGO 28 21
5 RUDAR TRBOVLJE 18
6 TREBNJE 17
7 COCKTA KRESNICE 16
8 INTERBLOCK 15
9 TERMIT MORAVČE 13
10 BELA KRAJINA 13
11 SLOVAN 12
12 SVOBODA KISOVEC 12
13 IVANČNA GORICA 4
14 JEZERO MEDVODE 0*
* izstopili iz lige

STRELCI

16 Žiga Kočevar (Kolpa) 
10

Emil Ciriković (Kresnice) 

8

Jure Hudelja (Kolpa)

7
Anes Rekanović (Rudar T.)
7 Miha Capuder (Termit M.)
7 Luka Klančišar (Zagorje) 
7 Tadej Ferk (Slovan) 
2 Nejc Matečko (Termit M.)
2 Matej Florjančič (Termit M.)
2 Rok Prestor (Termit M.)
1 Blaž Urbanija (Termit M.)
1 Boštjan Peterka (Termit M.)
1 Jure Vesel(Termit M.)
1 Rok Vrankar (Termit M.)

 

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes89
mod_vvisit_counterVceraj208
mod_vvisit_counterTa teden1190
mod_vvisit_counterSkupaj1108808

Trenutno online 5

SPONZORJI

ZGODOVINA KLUBA PDF Natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 17
SkromnoOdlično 
Četrtek, 12 Oktober 2006 11:00

 

Začetki igre z okroglim usnjem segajo daleč nazaj pred leto 1970 v čas, ko ni bilo pravih pogojev za igro, kaj šele da bi se dalo priti do prave opreme. Marsikateri Moravčani se še danes s prijetnim občutkom spominjajo prvih tekem na različnih lokacijah, kjer je bilo mogoče igrati in se rekreirati. Igrali so po vsej Moravški okolici, kjer je le bilo kolikor toliko ustreznih pogojev za igro. V Soteski, Krašcah, Negastrnu in celo na sedanjem avtobusnem parkirišču, kjer je bila v tistih časih travnata površina. Ves "žogobrc" je bil neorganiziran in namenjen predvsem kratkočasenju vaške mladine.

Ko je nogometna igra počasi dobivala obliko talentiranega športa, je nekaj posameznikov že igralo v klubih Lukovica, Domžale in Jarše. Kmalu so začela prihajati vprašanja na takratni TVD Partizan Moravče, kdaj se bo organiziral in ustanovil nogometni klub v Moravčah. Eden večjih takratnih pobudnikov Franc Per je bil pri teh vprašanjih vedno nepopustljiv in se mu je končno leta 1974 želja tudi uresničila, kot vsem ostalim nogometnim navdušencem.Tako se je v okviru TVD Partizan ustanovil nogometni klub Moravče.

Ker igrišča še ni bilo, so se prve tekme odigrale v Krašnji in Lukovici. Prvo nogometno igrišče se je zgradilo pod mizarsko delavnico, katerega zemljišče je Agroemona dala klubu v najem za nadaljnih 99 let. S pridnim delom in pomočjo podjetja Termit se je teren poravnal in posejal s travo. Zanimanje za nogomet je hitro raslo in kmalu je poleg članske ekipe zaigrala tudi ekipa pionirjev.

Kljub tako uspehom kot mnogim neuspehom se je interes za nogomet z leti le povečeval, tako da s podmladkom nikoli ni bilo težav. Že v tistih časih so bila finančna sredstva problem, vendar se je z veliko dobro volje in odrekanja igralcev ter funkcionarjev kluba vedno našlo razumevanje in rešitev. Funkcionarji so se odrekali vsakršnemu plačilu, igralci pa so si sami kupovali opremo, da je klub lahko nemoteno deloval.

Kmalu je klub prerasel vse okvire TVD Partizana in se v času osamosvojitve Slovenije tudi sam postavil na noge. Nastal je nogometni klub Termit Moravče, ki je nosil ime sponzorja, kateri stoji klubu ob strani v vseh letih obstoja. Vsakršna pomoč podjetja Termit je veliko pripomogla k delovanju kluba.

Ne dolgo zatem se je pojavila nova težava,ko se je moral klub zaradi denacionalizacije odpovedati tedanjemu zemljišču, kjer je stalo igrišče, in pričele so se vse aktivnosti za izgradnjo novega. Ponovno je z velikim razumevanjem klubu stalo ob strani podjetje Termit z vsemi sredstvi, prav tako pa se je z veliko pomoči projektu pridružila še občina Moravče. Z delnim lastnikom zemljišča podjetjem IMP Promont in občino Moravče se je sklenil dogovor za uporabo zemljišča v potrebe nogometnega kluba, kar je nogometne navdušence krepko razveselilo.

Prva dela so se pričela izvajati leta 1999. Vsi gradbeni posegi so bili za klub velik zalogaj, vendar se je pokazala močna volja in velika številčna pripadnost klubu, kar je dalo fantom dodaten zagon in so s pomočjo podjetja Termit in občine Moravče rešili tudi ta problem. Prav lepo je bilo pogledati vse sodelujoče ob koncu del in ob pogledu na novo igrišče. Čutiti je bilo le manjšo nervozo, ker se ni vedelo, kdaj se bo igrišče lahko tudi uporabljalo.

In kmalu je prišel čas otvoritvene tekme, vrhunec je bil na višku. Prva ekipa. ki smo jo gostili, je bila ekipa iz Jevnice.

V zgodovini kluba je bilo opaženih tudi nekaj večjih rezultatov in dogodkov. Leta 1998 je bila npr. članska ekipa uvrščena celo v tretjo ligo državnega prvenstva (3.SNL - Center). Eno od zanimivosti je predstavljalo tudi gostovanje kluba Spartak Ivangrad iz Rusije, po katerem se je med mladimi zanimanje do nogometa še povečalo. Hitro je interes mladih nogometašev toliko zrasel, da smo začeli ločevati ekipe po starostnih skupinah, kar je ostalo še danes.

Vedno pa se bomo spominjali časov, ko je moravški nogomet s skromnimi zahtevami in slabimi pogoji začel cveteti v naših krajih.

 

 

 
 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke sprejemam piškotke Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information