Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Nk Termit logo

Veterani zapravili kopico priložnosti

12. 10. 2022

Veterani so v petkovem večeru gostovali v Domžalah, po številnih zapravljenih priložnostih se je tekma končala brez zmagovalca (1:1). Kljub vsemu se nadaljuje boj za prvaka, v torek bodo Domžalčani prišli v Moravče, tekma bo ob 19. uri. V primeru zmage in še dodatnih 3 točk proti Radomljam bi prehiteli Kisovčane in osvojili naslov prvaka veteranske lige, v primeru remija proti Domžalam tudi doma pa bi jim pripadlo drugo mesto.

Tekma se je začela še ob dnevni svetlobi, po 15 minutah pa so bili prižgani reflektorji, naša ekipa je morala obleči tudi “markirke”, da so se lažje ločili od domače ekipe. Na začetku smo spremljali precej izenačeno srečanje, pri čemer so imeli veterani Moravč Lukovice nekaj več pobude pri strelih, ob katerih se je moral dobro izkazati tudi vratar Domžal.

Po slabem izbijanju žoge iz kazenskega prostora je sodnik dosodil roko našim, tako da so Domžalčani izpeljali 11 – metrovko. Vratar Bizilj je sicer ubranil strel, a so Domžalčani zadeli po odbiti žogi.

Drugi polčas je minil v pritisku gostov, ki so ga kronali z zadetkom Iztoka Žilavca. Isti igralec je vmes zapravil enajstmetrovko po tistem nepisanem pravilu, saj je izvedel strel z bele točke, ko je bil storjen prekršek nad njim. Na koncu, ko potegnemo črto, je veteranom uspelo dobiti točko na zahtevnem igrišču z umetno travo, kjer je vedno neugodno igrati, po drugi strani pa ni dvoma, da bi lahko vzeli še preostali dve.

Domača tekma (torek 31.5.) proti Domžalam bo določila razplet. Zmaga pomeni še vedno boj za prvaka, kajti lansko jesen bi morali Radomljani gostiti našo veteransko ekipo, pa tekma še vedno “visi v zraku”. Remi prinaša potrditev drugega mesta, Kisovčani, ki so že odigrali zadnjo tekmo, pa so prvaki, v primeru poraza v Moravčah pa bi veteranska ekipa pobrala najmanjši pokal za 3. mesto v ligi.