Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Nk Termit logo

Zmaga na prijateljski tekmi z NK Jevnico

11. 08. 2023

Včeraj, 10. avgusta 2023 ob 18:30 je v Športnem parku Moravče potekala prijateljska nogometna tekma med domačim nogometnim klubom Termit Moravče in gostujočim nogometnim klubom Jevnica.

Prvi polčas se je začel z intenzivno igro obeh ekip. Že v začetnih minutah je bilo jasno, da gre za tekmo, kjer si obe ekipi želita pokazati svojo kakovost. Gostje iz NK Jevnice so se hitro vklopili v igro in v 38. minuti dosegli gol, vendar je ta bil razveljavljen zaradi prekrška. Domači nogometaši so se nato začeli bolj organizirano gibati po igrišču in iskali priložnosti za napad.

V 43. minuti, tik pred koncem prvega polčasa, je prišlo do vodstva domače ekipe saj je Miha Capuder, ki je vstopil z rezervne klopi z natančnim strelom zadel in tako poskrbel za vodstvo domače ekipe z 1:0.

V drugem polčasu so igralci obeh ekip nadaljevali z borbeno igro. Domači so želeli utrditi svoje vodstvo, medtem ko so gostje pritiskali za izenačenje. V 60. minuti je Erik Urbanija z glavo zabeležil drugi gol za NK Termit Moravče in tako povišal rezultat na 2:0.

Gostje iz NK Jevnice pa se niso predali. V 75. minuti so prejeli enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel njihov igralec in tako znižal rezultat na 2:1. Tekma je postala še bolj napeta, saj so gostje začeli pritiskati na domačo obrambo v iskanju izenačenja. Vendar pa je domača ekipa uspela zadržati svojo prednost. V 80. minuti je ponovno zablestel Erik Urbanija in dosegel svoj drugi gol na tekmi, kar je postavilo končni rezultat na 3:1 v prid NK Termit Moravče.

Prijateljska nogometna tekma med NK Termit Moravče in NK Jevnico je bila polna vznemirljivih trenutkov in priložnosti na obeh straneh. Domači igralci so s svojo vztrajnostjo in učinkovitostjo v napadu uspeli doseči tri gole, medtem ko so gostje kljub porazu pokazali borbenost in so se uspeli enkrat vpisati med strelce. Erik Urbanija je bil nedvomno ključni igralec tekme, saj je prispeval dva od treh golov za domačo ekipo.

Ta tekma je bila odlična priložnost za obe ekipi, da preizkusita svoje moči in se pripravita na prihajajoče tekme v sezoni.