Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Nk Termit logo

Člani na Viru osvojili prve tri točke

12. 09. 2023

V soboto, 9. septembra ob 16:30, se je na nogometnem igrišču na Viru odvijala nogometna tekma med domačo ekipo ŠD Vir in gostujočo ekipo NK Termit Moravče. Tekma je privabila okoli 100 gledalcev, ki so spremljali napeto dogajanje na igrišču.

Po začetnem tipanju obeh ekip na trdi travnati površini so prvo priložnost na tekmi izkoristili domači, ko je igralec Vira, Matevž Hribar, v 25. minuti presenetil gostujočega vratarja Tadeja Bibiča z odličnim lobom s približno 25 metrov oddaljenosti. Tako je Vir prevzel vodstvo. A že v 33. minuti so gostje iz Moravč uspeli izenačiti po strelu Erika Rokavca. Tako se je prvi polčas končal z izidom 1:1, občinstvo pa je bilo priča napetemu nogometnemu spopadu.

V drugem polčasu so gostje odločneje krenili v napad in v 48. minuti je Matic Urbanija z natančnim strelom poskrbel za vodstvo ekipe NK Termit Moravče. Vir ni uspel odgovoriti na pritisk gostov, in v 65. minuti je Rok Prestor povečal prednost gostujoče ekipe na 1:3. Končni izid 1:4 je v 75. minuti potrdil še najstarejši član ekipe iz Moravče, Miha Capuder. Gosti so tako odnesli tri točke in slavili zmago na gostovanju.

Kot zanimivost velja omeniti, da sta si v vratih nasproti stala brata Bibič, pri čemer je Tadej branil vrata za ekipo NK Termit Moravče, medtem ko je David branil za ekipo ŠD Vir, kar je dodalo še poseben čar tej že tako zanimivi tekmi.

Čestitke gostom iz NK Termit Moravče za zasluženo zmago in domačim igralcem ŠD Vir za borben nastop na igrišču. Naslednja tekma članov bo že to soboto, 16.9. ob 16.30 uri na igrišču v Moravčah, ko se bodo pomeri z ekipo iz Dragomerja.

Ostale tekme naših ekip:
- Veterani so prejšnji četrtek izgubili proti ekipi iz Doba z rezultatom 4:2 (2:1)
- Kadeti so doma proti ND Slovanu izgubili 0:7 (0:6)
- Starejši dečki so prav tako doma proti ND Slovanu izgubili 0:16 (0:5)
- Mlajši dečki so v Ljubljani izgubili proti Arne Tabor 69 B z rezultatom 7:1 (3:0)
- Cicibani U-11 pa se bodo danes doma ob 17:00 pomerili z ekipo Litije