Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Nk Termit logo

Člani do novih treh točk. Prva zmaga tudi veteranom!

18. 09. 2023

V soboto, 16. septembra 2023, se je na domačem nogometnem igrišču pred približbo 75 gledalci v Moravčah odvijala nogometna tekma članov NK Termit Moravče in NK Dragomer.

Domači igralci NK Termit Moravče so na tej tekmi, tako kot prejšnji vikend na Viru, začeli nekoliko nezbrano. Gostujoča ekipa NK Dragomer je to izkoristila in že v 16. minuti tekme dosegla prvi gol. Strelec za goste je bil Ordanche Petrushevski.

Kljub zgodnjem zaostanku se domači igralci niso predali. S trudom in zbrano igro so se postopoma pobirali. V 38. minuti je njihova vztrajnost obrodila sadove, ko je po prekršku v kazenskem prostoru gostov nad Rokom Prestorjem, domača ekipa izvedla enajstmetrovko. Iz enajstmetrovke je bil uspešen Aleksander Begič in zadel za izenačenje na 1:1

Uspešno izvedena enajstmetrovka Aleksandra Begiča.

Sledil je drugi polčas, v katerem so domači igralci še bolj odločno pritisnili na goste. Le tri minute po začetku drugega polčasa, natančneje v 48. minuti, je Erik Urbanija zabil čudovit gol in popeljal svojo ekipo v vodstvo s 2:1. Tekma je bila izjemno napeta do konca, z veliko priložnostmi na obeh straneh. Kljub pritisku gostov so domači igralci z odlično obrambo in zbrano igro zadržali vodstvo do konca tekme. Tekma se je zaključila z zmago domače ekipe NK Termit Moravče s končnim rezultatom 2:1. To je bila zaslužena zmaga, ki jim je prinesla nove tri pomembne točke.

Naslednja tekma bo v soboto, 23. septembra 2023 ob 16:30 uri, ko se bodo člani pomeril z ekipo NK Šmartno Infostyle v Šmartnem – Ljubljana.

Petek, 15. septembra je na nogometnem igrišču v Moravčah potekala izjemno napeta tekma veteranov med NK Termit Moravče Lukovica in gosti iz Vira.

Prvi polčas je pripadel domačinom, ki so si priigrali prednost z rezultatom 1:0. V 17. minuti tekme je za domače zadel Anže Srenjšček, s čimer je postavil svojo ekipo v vodstvo. Kljub poskusom gostujoče ekipe, so domači z odlično obrambo uspeli ohraniti svoje vodstvo do odmora.

V drugem polčasu so se stvari nekoliko spremenile. Gosti iz Vira so uspeli izenačiti rezultat z zadetkom Damirja Kajtazovića v 43. minuti in postavili izid na 1:1. Vendar pa so domači veterani hitro odgovorili. V 54. minuti tekme je Iztok Žilavec z močnim strelom v mrežo vrnil vodstvo svoji ekipi, a veselje ni trajalo dolgo. Gostujoči igralec Blaž Arko je že minuto kasneje zadel za izenačenje na 2:2. Kljub temu so domači veterani nadaljevali z odlično igro in ponovno prevzeli nadzor nad tekmo. V 64. minuti je Anže Srenjšček z drugim zadetkom na tekmi postavil vodstvo domačih na 3:2. Končni rezultat 4:2 je potrdil Jure Vesel v 76. minuti tekme, s čimer je ekipa NK Termit Moravče Lukovica slavila zasluženo zmago.

Naslednja tekma veteranov bo odigrana v ponedeljek, 25.9.2023 ob 20:30 uri na umetni travi v Domžalah proti ekipi NK Domžale.

Rezultati ostalih selekcij:
– Kadeti s v gosteh izgubili 4:1 proti ekipi NK Trebnje
– Starejši dečki – U15 so v gosteh izgubili 6:0 proti ekipi NK Trebnje
– Mlajši dečki – U13 so doma zmagali 3:1 proti ekipi Svoboda Ljubljana

Ekipa Mlajših dečkov – U13