Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Nk Termit logo

Naši člani do novih treh točk in obstanka na vrhu lestvice

27. 09. 2023

V soboto, 23. septembra 2023 ob 16.30 uri se je na igrišču v Šmartnem v Ljubljani odvijala nogometna tekma med domačo ekipo NK Šmarto Infostyle in gostujočo ekipo NK Termit Moravče. Kljub slabi vremenski napovedi se je na tribunah zbralo 40 gledalcev, ki so pričakovali napeto tekmo med ekipama.

Prvi polčas se je začel z obetavno igro gostov iz Moravč, ki so prevzeli pobudo in pritisnili na domačo ekipo. Po nekaj nevarnih napadih in priložnostih za Moravče je v 18. minuti prišlo do prelomnega trenutka. Lovro Capuder Pogačar je izvedel odličen prosti strel, ki je končal na glavi Anžeta Novaka. Novak je natančno zadel in zabil edini gol na tekmi. Po tem zadetku je Termit Moravče povedel z 1:0, kar je bil tudi končni izid prvega polčasa.

V drugem polčasu so obe ekipi nadaljevale s prizadevnostjo in borbeno igro. Na obeh straneh so se pojavile priložnosti za zadetek, a so se branilci in vratarji izkazali z odličnimi obrambami. Kljub številnim priložnostim se izid ni spremenil, in tako je tekma končala s 1:0 v korist gostov iz Moravč.

Z zmago na tej tekmi so igralci NK Termit Moravče osvojili tri točke na prvenstveni lestvici in tako ohranili vodstvo na vrhu lestvice. Svoj naslednji obračun bodo odigrali v soboto, 30. septembra ob 16. uri na domačem igrišču v Moravčah. Tam se bodo pomerili z ekipo nogometnega kluba iz Komende in si prizadevali za novo zmago in tri točke ter ohranitev vodstva na lestvici.